Conèixer el lloc on naixerà el vostre nadó
4/7/2019

Conèixer el lloc on naixerà el vostre nadó

La Clínica Sant Josep organitza visites guiades prepart amb l’objectiu de familiaritzar els futurs pares amb l’entorn hospitalari

L’embaràs i el naixement d’un fill és un moment important per als futurs pares que cal afrontar amb la confiança i la seguretat de sentir que es disposa de tota la informació necessària per prendre decisions com la del lloc on es vol donar a llum. La informació és una peça clau per viure d’una manera més tranquil·la aquest moment. Les visites guiades prepart que organitza la Clínica compleixen aquest objectiu.

Amb periodicitat mensual, els professionals de la unitat especialitzada d’Atenció a la Dona i la Infància de la Clínica Sant Josep s’encarreguen de fer una visita guiada a les instal·lacions de la clínica per on hauran de transitar totes les futures mares i pares quan arribi el moment del part. L’objectiu és familiaritzar-vos amb l’entorn, conèixer les instal·lacions i el funcionament del centre.

Són molts interrogants que es plantegen a l’entorn del lloc on tenir un fill: qui atén el part, quins protocols se segueixen, les comoditats que hi trobaran, la distància del domicili o els recursos tècnics de què es disposin... Totes les opcions són respectables però com més sapigueu sobre el funcionament del lloc on es vol parir i els seus protocols d'actuació, més fàcil serà l'elecció i més segurs i còmodes us sentireu.

En les nostres visites, a partir d’una primera introducció de benvinguda al vestíbul, els visitants fan el recorregut des del box d’exploració d’urgències, passant per l’àrea quirúrgica on hi ha les sales de part, fins a arribar a la planta d’hospitalització on es visita la unitat de neonats i una habitació de l’àrea de maternitat. En definitiva, els espais que quan arribi el moment del part ja us seran més familiars.

L’itinerari finalitza amb l’entrega de fulletons informatius, la documentació necessària per a l’ingrés i la llista per preparar la panereta abans d’ingressar a la Clínica. Durant el recorregut, la persona que dirigeix la visita també dona explicacions i atén les preguntes i dubtes que puguin sorgir als futurs pares davant la imminència del naixement d’un fill.

Si esteu interessats en realitzar aquesta visita, podeu apuntar-vos-hi trucant al telèfon 93 874 42 98.


Neus Garriga

Coordinadora d'Infermeria Obstètrica i Ginecològica de la Clínica Sant Josep
Cap d'unitat de les Sales de Part d'Althaia