L’odontopediatra, el millor dentista especialista per als nostres fills
27/5/2019

L’odontopediatra, el millor dentista especialista per als nostres fills

A l’hora d’escollir un odontòleg, els pares es pregunten quin és millor especialista per als seus fills i quina diferència hi ha entre un odontòleg general i un odontopediatra.

Una de les claus que et garantirà que el teu fill o filla estigui en bones mans és que el professional tingui l’especialitat d’odontopediatria, ja que tindrà coneixements específics sobre la dentadura d’un infant i sobre com tractar-lo perquè se senti a gust i relaxat a la consulta.

A l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada disposem d’aquest servei, que consisteix en realitzar unes visites d’adaptació perquè els nens s’acostumin a la Clínica i també els ensenyem el material i eines que tenim. Això els ajuda a perdre la por i a familiaritzar-se de manera progressiva amb un espai nou per a ells, perquè comencem amb tractaments més senzills i acabem fent els més complexes.

Després del naixement d’un nadó, es recomana visitar el dentista per primera vegada quan li comencen a sortir les primeres dents de llet, que sol ser durant el primer any de vida. D’aquesta manera, s’establiran les pautes per a la seva higiene dental i se li anirà controlant el desenvolupament bucal, així com també, l’erupció de totes les dents de llet, que són tan importants com les dents definitives. Si tot és correcte, es recomana fer una visita anual.

Tenir cura de les dents de llet és de vital importància. Cada una té la seva funció (incisives, canines i molars) i, per exemple, no ens serveixen només per menjar i mastegar, sinó també ens ajudaran en el desenvolupament de la parla i la pronunciació. I no s’ha d’oblidar la importància d’una bona higiene i raspallat, ja que en les dents de llet també hi poden aparèixer càries. La càries avança molt ràpid en els nens i s’ha de tractar per evitar infeccions. Cal portar a terme el tractament per evitar extreure la dent, el que provocaria problemes posteriors, com la falta d’espai o maloclusions.

Així doncs, la salut bucal és de cabdal importància durant els primers anys de vida fins a l’adolescència, moment en què generalment ja han sortit totes les dents definitives.

 

Laura Garcia
Odontopediatra de l’Institut d'Odontologia i Maxil·lofacial Avançada (IOMA)