L’empitjorament de la situació epidemiològica de la Covid-19 obliga a la Clínica Sant Josep a restringir les visites als pacients hospitalitzats
1/4/2021

L’empitjorament de la situació epidemiològica de la Covid-19 obliga a la Clínica Sant Josep a restringir les visites als pacients hospitalitzats

L’alt increment de casos de persones afectades per la Covid-19 al nostre territori i garantir la seguretat de pacients i professionals han estat claus perquè la Clínica Sant Josep hagi decidit restringir les visites a pacients ingressats

A partir d’ara, les visites als pacients ingressats a la Clínica Sant Josep estaran completament restringides, tret dels casos excepcionals degudament autoritzats. Les excepcions seran acordades segons els supòsits previstos en els protocols assistencials i aquests acompanyants hauran de portar sempre mascareta quirúrgica, també dins les habitacions, i fer sovint higiene de mans.

Aquesta nova mesura s’ha pres arran de l’empitjorament de la situació epidemiològica provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 i amb l’objectiu de mantenir i garantir la seguretat i la salut de les persones ingressades així com dels professionals que les atenen. També per evitar brots intrahospitalaris que poden posar en perill la vida dels pacients i la pròpia activitat assistencial, comprometent la capacitat del sistema sanitari per donar una resposta adequada als pacients que requereixen atenció mèdica.

Circuit d’informació a familiars i punt d’intercanvi d’objectes

Amb l’objectiu que la família estigui informada de l’estat i evolució del pacient ingressat, s’ha establert el següent circuit d’informació:

  • Sempre que el pacient ho autoritzi, el metge trucarà periòdicament el familiar autoritzat o a la persona de referència que s’indiqui.
  • Si es volen fer arribar objectes personals als familiars hospitalitzats, s’han d’adreçar al Punt d’Atenció al Client, ubicat a la primera planta, entre les 10 i les 12 hores, de dilluns a divendres.

Altres mesures vigents a urgències i a consultes

Referent a l’acompanyament de persones a la zona d’urgències i de consultes, es mantenen les mesures que es van establir el passat mes d’octubre:

  • Els pacients que acudeixin a Urgències no podran anar acompanyats. Només podran tenir un acompanyant els usuaris dependents o infants.
  • Els pacients que tenen una visita concertada a l’àrea de consultes o que han de realitzar-se alguna prova mèdica han d’acudir-hi sols, a excepció dels mateixos casos esmentats a urgències.

Per accedir a qualsevol dels edificis de la Clínica (edifici principal, consultoris i CIMETIR) cal portar mascareta quirúrgica, que no sigui de roba, anar sense guants i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir.

Des de la Fundació Althaia, de la qual la Clínica Sant Josep en forma part, es fa novament una crida a la responsabilitat ciutadana perquè tothom segueixi les mesures de seguretat per tal d’aturar la transmissió de la Covid-19 i assegurar la sostenibilitat del sistema de salut.

ALTRES NOTÍCIES