La Fundació Althaia i el Centre d’Esports Manresa signen un conveni de col·laboració perquè el CIMETIR vetlli per la salut dels jugadors del primer equip
12/23/2020

La Fundació Althaia i el Centre d’Esports Manresa signen un conveni de col·laboració perquè el CIMETIR vetlli per la salut dels jugadors del primer equip

L’acord posa de manifest la confiança que el CEM diposita en els professionals del CIMETIR de la Clínica Sant Josep

El Centre d’Esports Manresa (CEM) i la Fundació Althaia han signat un conveni de col·laboració gràcies al qual el CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep, és, des de la present temporada, el centre especialitzat de referència per als jugadors del primer equip del club manresà. A través d’aquest acord, ambdues entitats també fan palès la voluntat d’establir vincles de col·laboració en diversos àmbits, més enllà dels estrictament sanitaris.

L'acord determina que Althaia realitzarà, a través del CIMETIR, una revisió medicoesportiva anual als jugadors del primer equip. Aquesta inclourà una cineantropometria, un electrocardiograma en repòs, una exploració per aparells i sistemes cardiocirculatoris, una revisió de l’aparell locomotor, un test de potència de salt i una prova d’esforç màxima amb ergoanalitzador de gasos. A més, en aquells casos en què durant la revisió es detecti com a necessari, i per tal de prevenir possibles malalties del cor, es durà a terme una ecografia cardíaca. A més d’aquestes revisions, el conveni també contempla l’atenció de les urgències medicoesportives de traumatologia i rehabilitació, així com el seguiment i control de les lesions i les sessions de rehabilitació necessàries per a la recuperació dels jugadors.

El conveni de col·laboració inclou revisions medicoesportives en condicions especials per als jugadors i jugadores de les categories inferiors, així com també per als membres del cos tècnic. De la mateixa manera, qualsevol esportista d'aquests equips podrà rebre l'atenció mèdica necessària, tenint en compte que Althaia disposa d'aquest centre especialitzat en medicina esportiva com és el CIMETIR de la Clínica Sant Josep.

Aquest és un centre de referència per als esportistes que disposa d’un equip professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa per oferir un servei integral als seus usuaris. El CIMETIR està integrat pel Centre de Medicina de l'Esport, un dels cinc centres a Catalunya acreditats pel Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3.

L’acord signat aquest desembre també inclou que la possibilitat que Althaia ofereixi xerrades a càrrec dels seus professionals amb l’objectiu d’aconseguir un millor control de la salut dels i les esportistes. En aquest sentit, es preveuen xerrades de diferents àmbits com poden ser la readaptació a l’esport, dietètica i nutrició, prevenció de lesions, així com assessorament i informació per als membres del cos tècnic del Centre d’Esports Manresa en altres àmbits de la medicina esportiva.

ALTRES NOTÍCIES