Professionals del CIMETIR, amb la selecció estatal masculina i femenina de waterpolo al Campionat Europeu
1/24/2020

Professionals del CIMETIR, amb la selecció estatal masculina i femenina de waterpolo al Campionat Europeu

Aquests dies s’estan duent a terme els campionats d'Europa a Budapest

La ciutat de Budapest (Hongria) acull, fins al 26 de gener, el Campionat Europeu de Waterpolo. Un equip de professionals del CIMETIR de la Clínica Sant Josep són els responsables de vetllar per la salut dels jugadors de les seleccions estatals de waterpolo femenina i masculina i actuar en cas de lesió. Els professionals de la Clínica Sant Josep que aquests dies es troben a Budapest són el Dr. Albert Estiarte, la Dra. Griselda Sirvent i el fisioterapeuta Òscar Muncunill.

La Real Federación Española de Natación (RFEN) i la Fundació Althaia compten amb un conveni de col·laboració gràcies al qual el CIMETIR s’ha convertit en la institució sanitària de referència per als jugadors de les diferents seleccions estatals de waterpolo, tant les masculines com les femenines, en les categories absolutes i juvenils. L'acord determina que Althaia proporcionarà un metge especialitzat perquè assisteixi als integrants d'aquestes seleccions de waterpolo quan participin en una competició internacional. Alhora, qualsevol esportista d'aquests equips podrà rebre l'atenció mèdica necessària en les instal·lacions de la Xarxa Assistencial de Manresa, tenint en compte que disposa d'un centre especialitzat en medicina esportiva com és el CIMETIR (Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació) de la Clínica Sant Josep.

El CIMETIR és centre de referència per als esportistes. Disposa d’un equip format per professionals sanitaris de diferents especialitats que treballen en xarxa per oferir un servei integral. El seu Centre de Medicina de l’Esport està acreditat pel Consell Català de l’Esport amb un nivell 3, que li atorga la màxima categoria.

Els resultats de les seleccions

Aquest dilluns, la selecció espanyola masculina va disputar la primera eliminatòria del torneig davant Alemanya, guanyant 6 a 12. Ahir dimecres, l’equip, dirigit per David Martín, va jugar el partit de quarts de final davant Sèrbia, considerada un rival fort, imposant-se amb un resultat de 9 a 10. La propera cita és el partit de semifinals que es disputa avui contra Croàcia.

Paral·lelament, també se celebra la competició femenina on la selecció espanyola, dirigida per Miki Oka, va jugar dimarts contra Grècia, amb un resultat de 9 a 12, aconseguint una plaça per a les semifinals, i ahir dijous va jugar les semifinals contra Hongria, imposant-se per 10 a 11. Serà dissabte quan la selecció femenina lluitarà contra Rússia per aconseguir l’or.

ALTRES NOTÍCIES