La Clínica Sant Josep posa en marxa la Unitat del Son, un  servei únic a la Catalunya Central per a pacients amb alteracions del son
5/18/2021

La Clínica Sant Josep posa en marxa la Unitat del Son, un servei únic a la Catalunya Central per a pacients amb alteracions del son

Aquesta nova unitat ofereix un servei pioner a la zona en comptar amb un equip professional de diferents especialitats per oferir diagnòstics i tractaments personalitzats

La Clínica Sant Josep de Manresa, amb la col·laboració d’AdSalutem Institut del Son, ha posat en marxa una nova Unitat del Son. Aquest nou servei, exclusiu a la Catalunya Central, té la finalitat de millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que pateixen alteracions a l’hora de dormir i no aconsegueixen un descans reparador.

Insomni cronificat, apnees del son o alteracions del ritme circadià (com poden ser els treballadors en torn partits, jet lag, etc.) són algunes de les alteracions més habituals que poden estar provocades per causes molt diverses i que requereixen una mirada pluridisciplinària. Si no es tracten adequadament, aquests trastorns poden alertar d’alguna patologia que cal diagnosticar i tractar i, fins i tot, poden comportar problemes de salut més greus.

Equip multidisciplinari

La nova Unitat del Son compta amb un equip multidisciplinari d’experts per aconseguir un diagnòstic acurat per a cada pacient. Aquelles persones que pateixen trastorns del son com insomni, somnambulisme, parasòmnies, síndrome de cames inquietes, entre d’altres alteracions, trobaran un model assistencial de diagnòstic, tractament i seguiment personalitzat que l’ajudaran a millorar i assegurar un bon descans.

L’equip de professionals experts en Medicina del Son que formen aquesta unitat està encapçalat pel pneumòleg José Ramón Cugat i la neuròloga Núria Matos, els quals comptaran amb el suport d’altres especialistes d’AdSalutem, com psicòlegs, pediatres, neurofisiòlegs i nutricionistes.

D'aquesta manera la Clínica Sant Josep esdevé un centre referent únic a la Catalunya Central, oferint aquest servei pioner en un entorn hospitalari amb experts en diagnòstic i tractament de les alteracions del son.

Avantguarda en proves diagnòstiques

La Clínica Sant Josep s’ha equipat amb tecnologia que permetrà fer proves diagnòstiques com:

  • Polisomnografia nocturna Hospitalària / Domiciliària
  • Estudi de Titulació i Adaptació al Tractament de la CPAP
  • Poligrafia Respiratòria Nocturna (PRN)
  • Test de Latències Múltiples/Test de Manteniment de la Vigília
  • Actigrafies

A més, la Clínica compta amb dues habitacions per aquells pacients que requereixin proves d’hospitalització, com la polisomnografia nocturna.

Propers i compromesos amb la salut

L’inici de la pandèmia marcada per la Covid-19 ha provocat que cada vegada siguin més aquells qui presenten uns paràmetres de son i descans deficients. El canvi d’hàbits, associats a la manca d’esport, l’estrès i l’ansietat han reportat més casos de persones amb insomni o problemes per conciliar el son.

L’Organització Mundial de la Salut ha remarcat en diversos estudis que un 15% de la població mundial pateix alteracions del son de forma crònica. L’evidència científica demostra que la deficiència en el descans malmet la salut a curt i llarg termini, amb un volum de pacients que poden arribar a desenvolupar malalties cardiovasculars o problemes neurològics.

 

ALTRES NOTÍCIES