Els nostres professionals, a fons: Dr. Joan Camí Biayna
31/8/2020

Els nostres professionals, a fons: Dr. Joan Camí Biayna

Coordinador de l'especialitat de Traumatologia de la Clínica Sant Josep


EL PERFIL

Lloc de naixement:
Vaig néixer a Reus (Baix Camp)

Formació acadèmica i trajectòria professional:
Sóc llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (Facultat de Medicina i Ciències de la Salut del campus Clínic). Després vaig fer el MIR a l’Hospital de Bellvitge i em vaig especialitzar en Traumatologia. Ara ja fa 30 anys, després de treballar un estiu a la Clínica Sant Josep, em van proposar ser cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT).
Actualment sóc Cap de Servei de COT a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i coordinador de l’especialitat de Traumatologia al CIMETIR de la Clínica Sant Josep.

Any d’inici a la Clínica Sant Josep: 1989

Activitats que li agraden fer en el seu temps lliure: M’agrada molt viatjar, encara que malauradament ara no es pot. També m’agrada molt la pràctica de l’esport, especialment el bàsquet. Tot i que ara no en practico tant, hi he jugat molts anys. A banda d’això, m’agrada molt llegir i estar en família.

 

LA REFLEXIÓ

Si faig una mirada enrere, penso que l’encàrrec de crear el CIMETIR, que vaig rebre des de la direcció de la Clínica ara fa més de deu anys, va ser un encert. Les xifres parlen per si soles. Si l’any 2008 es van realitzar 9.599 visites i es van atendre 3.424 urgències traumatològiques, el 2019 es van fer 42.560 visites i 12.137 actuacions a urgències. Aquest èxit ens ha ajudat al llarg d’aquests més de deu anys a créixer professionalment, anar millorant el servei i ens reafirmen als més de quaranta professionals que hi treballem que s’ha fet i s’està fent una feina de qualitat.

Avui podem afirmar que el CIMETIR s’ha posicionat com un centre referent a la Catalunya central en el camp de la medicina mutual i privada, ja sigui en l’àmbit esportiu, d’accidents laborals o de trànsit, però també per a molts professionals que hi volen treballar. Des del meu punt de vista, crec que també ha estat un gran encert les obres d’ampliació del CIMETIR, en què hem guanyat amb nous espais. Un benefici per als que hi treballem com també per als usuaris per atendre’ls amb la màxima qualitat i confort.

Aquest model que vam implantar ara fa més de deu anys, emmirallant-nos amb el model públic d’Althaia, ha donat bons fruits i ens anima a continuar treballant i, al mateix temps, a créixer professionalment.