Les revisions medicoesportives del BAXI Manresa s’adapten als protocols de seguretat marcats per la Covid-19
8/3/2020

Les revisions medicoesportives del BAXI Manresa s’adapten als protocols de seguretat marcats per la Covid-19

El BAXI Manresa inicia aquesta tarda la pretemporada amb el primer entrenament, després de passar amb èxit les proves mèdiques

En els darrers dies, bona part de la plantilla del primer equip del BAXI Manresa ja ha passat a fer-se la revisió medicoesportiva al CIMETIR, Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació, a la Clínica Sant Josep. Tots els jugadors ho han fet en solitari seguint totes les mesures de protecció i seguretat necessàries arran de la Covid-19, un fet que ha suposat que el període de revisions es dilatés més que habitualment. Els jugadors Rafa Martínez, Guillem Jou, Dani Pérez, Yankuba Sima i Juampi Vaulet, que ja eren a Manresa, van ser els primers a passar revisió. Avui dilluns el torn ha estat per Jonathan Tabu, Martynas Sajus, Janari Joesaar i Eulis Báez. En total, prop d’una vintena de persones, entre jugadors i tècnics del primer, equip hauran passat la revisió al CIMETIR.

La revisió que se’ls realitza al CIMETIR està supervisada per la Dra. Carme Comellas, professional amb una dilatada i reconeguda experiència en Medicina de l’Esport. Inclou un estudi antropomètric, proves d’esforç i altres exploracions, per exemple cardiològiques si es requereixen, que determinaran l’estat físic dels jugadors.

Les proves que s’han fet avui han coincidit amb l’estrena de les noves dependències del CIMETIR després que hagin finalitzat les obres d’ampliació i adequació de l’espai. Unes obres que han suposat una ampliació de 300 m2, fent que el centre ocupi ara una superfície total aproximada de 700 m2. Amb l’ampliació s’han incorporat tres nous consultoris, sent un d’ells el que es destina a Medicina Esportiva, on tenen lloc les revisions medicoesportives.

El conveni de col·laboració

D’acord amb el conveni existent entre les dues entitats, la Fundació Althaia és la institució que assumeix la responsabilitat dels serveis mèdics del Bàsquet Manresa, inclòs el primer equip. La Dra. Griselda Sirvent és la metgessa que lidera l’equip mèdic i assistencial durant la temporada 2020-2021 del primer equip.

El conveni de col·laboració entre les dues institucions inclou serveis destacats com les revisions medicoesportives dels jugadors del primer equip, el seguiment de lesions durant la temporada o les revisions a l’equip base a uns preus especials.

ALTRES NOTÍCIES