La Clínica Sant Josep disposa d’una cirurgia innovadora per aquells pacients que tenen problemes a la Trompa d’Eustaqui
6/7/2023

La Clínica Sant Josep disposa d’una cirurgia innovadora per aquells pacients que tenen problemes a la Trompa d’Eustaqui

L'equip d’Otorrinolaringologia ofereix una tècnica innovadora per a les persones amb problemes a la trompa d’Eustaqui

Viatjar en avió, practicar submarinisme o fer alpinisme són alguns exemples d’activitats que poden provocar mals d’orella a les persones que ho fan habitualment. Aquest dolor a les orelles, pressió i dificultats auditives apareixen pels canvis d’alçada i a conseqüència d’una funció incorrecta de la Trompa d’Eustaqui, que és el conducte que regula els canvis de pressió per evitar danys al timpà.

Quan el problema persisteix significa que la Trompa d’Eustaqui no pot realitzar correctament les seves funcions principals, que són protegir l'orella mitjana, igualar la pressió de l'aire a banda i banda del timpà i ajudar a drenar la mucositat. Com afirma el Dr. Guillem Viscasillas, otorrinolaringòleg i especialista en rinologia de la Clínica Sant Josep, “quan la Trompa d’Eustaqui no duu a terme les seves funcions, poden aparèixer danys permanents a l’orella i el timpà, dificultats auditives i la sensació de tenir les orelles tapades en qualsevol situació, independentment de si hi ha canvis de pressió”.

Per donar resposta a les persones que pateixen aquest problema, l’equip d’Otorrinolaringologia de la Clínica Sant Josep ha començat a realitzar una cirurgia eficaç i mínimament invasiva que redueix els símptomes i millora la seva qualitat de vida. Es tracta d’una intervenció quirúrgica ambulatòria que l’equip d’otorrinolaringòlegs ha dut a terme en diversos centres hospitalaris els darrers cinc anys i que ara, arriba, també es podrà fer a la Clínica Sant Josep.

Ara, amb aquesta intervenció els pacients poden alleugerir el malestar i el dolor. La intervenció, que dura pocs minuts i el pacient pot incorporar-se a les rutines diàries l’endemà de l’operació.

El Dr. Ignacio Clemente, també otorrinolaringòleg i especialista en rinologia i otologia, explica que la tècnica quirúrgica consisteix a dilatar la trompa d’Eustaqui per restaurar la seva funció. “Aconseguim millorar l’entrada i sortida d’aire de l’oïda i, alhora, també es redueix la presència de moc a les orelles i possibles infeccions”. Clemente apunta que un 75% dels pacients operats amb aquesta tècnica presenten “una reducció important dels símptomes”.

Fins aleshores, els pacients que pateixen aquest problema d’obstrucció “requereixen aerosols nasals i medicaments orals per tractar l’afecció”, comenta el Dr. Guillem Viscasillas. També existeixen altres pràctiques, “com el drenatge transtimpànic”, afegeix Viscasillas, però no és un tractament definitiu i té el risc de provocar una perforació al timpà.

Si voleu posar-vos en contacte amb el servei d'Otorrinolaringologia, podeu fer-ho a través del telèfon 93 874 42 98 o demanant hora directament a través de l’app Espai Pacient o la pàgina web espaipacient.clinicasantjosep.cat.

ALTRES NOTÍCIES