Els nostres professionals, a fons: Neus Garriga i Comas
2/2/2021

Els nostres professionals, a fons: Neus Garriga i Comas

Coordinadora de l’especialitat d’Infermeria Obstètrica i Ginecològica (Llevadores) de la Clínica Sant Josep


EL PERFIL

Lloc de naixement:
Vaig néixer a Artés (Bages)

Formació acadèmica i trajectòria professional:
Em vaig diplomar en Infermeria l'any 1993 per la UAB (EUI-Manresa) i sóc especialista en Infermeria Obstètrica i Ginecològica per la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya de la UB. Posteriorment, vaig cursar el Màster Oficial en Lideratge i Gestió dels Serveis d'Infermeria de la Universitat de Barcelona (2011) i l'any 2017 em vaig doctorar en Ciències Infermeres per la UB. Actualment sóc coordinadora de l'activitat d'EspaiDona de la Clínica Sant Josep de Manresa i Cap d'Unitat de la sala de parts d'Althaia.

Any d’inici a la Clínica Sant Josep: 1998

Activitats que li agraden fer en el seu temps lliure: M’agrada molt gaudir de la família i compartir una afició amb tots ells com és l’esquí.

 

LA REFLEXIÓ

Cuidar. Aquesta paraula sempre m’ha atret i és un dels meus motors professionals. M’agrada cuidar i ajudar a la gent. I, com a llevadora, especialment a les dones en un dels moments més màgics de la seva vida: el de portar una criatura al món. Un procés que habitualment comença nou mesos abans, moment en què s’inicia una estreta vinculació amb la futura mare i que s’allargarà fins al final del postpart.

Tant a mi com a la resta de l’equip de llevadores de la Clínica Sant Josep ens agrada escoltar els desitjos de les mares de com volen que siguin els seus parts. Ajudem a fomentar aspectes tan valorats avui en dia com el pell a pell de la mare i el nadó, i també ajudem a solucionar tots aquells dubtes que sorgeixen durant el procés perquè la mare encari aquesta nova etapa amb confiança i seguretat. I per elles ens convertim en confidents, en referents, ja que tant abans com durant l’estada hospitalària i, fins i tot, després del part, som qui les acompanyarem. I un cop deixin la Clínica i arribin a casa potser els primers dies seran més durs perquè tindran encara dubtes a resoldre. És aleshores quan oferim les sessions postpart que fem a l’Espai Dona de la Clínica Sant Josep. Un punt de trobada amb altres mares en què es comparteixen dubtes i experiències viscudes durant els primers dies de vida dels nadons.