El Blog

4/30/2021

Les noves proves serològiques completen els examens de salut de l'IRM

Tenint en compte la preocupació dels pa­cients per conèixer si tenen anticossos d’infeccions víriques com la Covid-19, l’Institu de Reconeixement Mèdic ha incor­porat aquesta prova per així po­der fer un examen més exhaus­tiu de l’estat actual de salut del pacient.
3/10/2021

La importància de l’ortodòncia durant les primeres etapes de la vida

Amb l’ajuda de tractaments d’ortodòncia es pot aconseguir una correcta posició de totes les dents, en relació als maxil·lars i l’articulació que els uneix, per tal d’assegurar el correcte funcionament del sistema masticatori de cada persona. També l’ortodòncia busca aconseguir un equilibri de la boca i la cara, i millorar l’estètica facial.
2/16/2021

Sovint és necessari l’ajuda d’un professional quan una persona vol deixar de fumar

Amb l’objectiu d’ajudar aquelles persones que volen deixar de fumar, la Clínica Sant Josep ha posat en marxa una consulta de deshabituació del tabac. A l’entorn d’un 70% de la població que fuma té la intenció de deixar de fumar, però només un 2% aconsegueix deixar-ho.
2/2/2021

Els nostres professionals, a fons: Neus Garriga i Comas

Coordinadora de l’especialitat d’Infermeria Obstètrica i Ginecològica (Llevadores) de la Clínica Sant Josep
1/25/2021

La importància del rol de les llevadores durant les diferents etapes de la dona, des de l’adolescència a la menopausa

L’equip de l’especialitat d’Infermeria Obstètrica i Ginecològica (Llevadores) de la Clínica Sant Josep de Manresa treballa per proporcionar a la dona una atenció de qualitat totalment personalitzada
1/19/2021

La importància de fer-se una revisió medicoesportiva si es vol realitzar activitat física en època de Covid-19

El Centre de Medicina de l’Esport ha detectat un augment de patologies post-covid en persones que realitzen activitat física, ja sigui a nivell federat o amateur. Per això, aconsellen, ara més que mai, que cal fer-se una avaluació funcional esportiva.
1/7/2021

Fer més fàcil el postpart i la tornada a casa amb un nadó

Amb l’objectiu que la mare després del part pugui aconseguir un benestar físic, psicològic i emocional, l’equip de llevadores de la Unitat d’atenció a la dona i la infància de la Clínica Sant Josep de Manresa continua oferint el servei d’atenció postpart a domicili seguint les mesures marcades per la Covid-19. I és que és en aquest moment, a l’arribar a casa, quan a les mares els apareixen dubtes, pors i els afloren sentiments contradictoris.
12/9/2020

Els nostres professionals, a fons: Dr. Javier Mareque Bueno

Odontòleg i cirurgià maxil·lofacial i coordinador de l’IOMA
11/30/2020

L'odontologia digital, la clau de l'èxit per oferir solucions 100% personalitzades

Rapidesa, predictibilitat, fiabilitat i una major satisfacció del resultat són alguns dels principals avantatges que beneficia tant a pacients com a professionals de l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada
10/23/2020

Els roncs a la nit, una patologia severa que cal tractar

Roncs? Sensació ocasional d’ofec durant el son? Somnolència diürna? Aquests són alguns símptomes que poden indicar que una persona pateixi l’anomenada apnea obstructiva del son. Una afecció que té solució!
9/30/2020

Com es pot tractar un dels problemes més freqüents de la pròstata, la hiperplàsia benigna?

La Clínica Sant Josep ofereix diverses solucions per curar aquesta patologia segons el perfil de cada pacient, molt freqüent en homes d’entre 65 i 80 anys
8/31/2020

Els nostres professionals, a fons: Dr. Joan Camí Biayna

Coordinador de l'especialitat de Traumatologia de la Clínica Sant Josep
8/5/2020

L’adolescència i l’activitat física, una etapa complicada

En els darrers anys, ha augmentat entre els adults la tendència a realitzar activitat física com un estil de vida saludable però, en canvi, no passa el mateix amb els infants i adolescents.
6/15/2020

L’ús creixent de pantalles durant el confinament, possible causa futura de pacients amb miopia o fatiga visual

En aquesta època de confinament, s’ha augmentat l’ús de tauletes i ordinadors. És important fer un ús responsable d’aquests dispositius per minimitzar els riscos de possibles malalties visuals.
6/15/2020

Som al teu costat, sempre que ens necessitis

4/29/2020

La forma física de l’esportista. Com mantenir-la durant el confinament?

La importància de seguir uns hàbits saludables per combatre l’autofrustració
3/13/2020

La bronquiolitis, una malaltia freqüent en nadons que preocupa molt als pares

Aquesta infecció vírica, típica durant l’hivern, es presenta en nens i nenes de menys 24 mesos, sobretot als menors de 6 mesos de vida
1/24/2020

Com evitar les lesions en la pràctica de l’esquí?

A l’hora d’anar a esquiar és important fer un escalfament previ per activar el cos i disposar d’un bon material tècnic per tal d’evitar lesions. En els darrers anys, aquestes lesions han anat canviant, en bona part, per la creixent pràctica de l’snowboard.
11/28/2019

La importància d’una dieta sana i equilibrada durant l’embaràs

L’alimentació d’una dona embarassada ha de ser saludable i equilibrada per beneficiar-se de tots els nutrients
11/4/2019

El glaucoma, una de les principals causes de ceguera irreversible al món

El glaucoma és un grup de malalties de l’ull que danyen el nervi òptic i provoquen una disminució de la visió lateral de manera progressiva que condueix fins a la ceguera.
10/5/2019

S’acaba l’estiu i és hora de tornar a les rutines

L’estiu és, per als més petits de casa, sinònim de vacances, de sortir de la rutina, de més llibertat horària... Però no només per a ells, sinó per als pares i mares o els familiars que conviuen amb ells.
8/14/2019

La importància de fer-se una revisió esportiva en òptimes condicions

El Centre de Medicina de l’Esport, que forma part del CIMETIR, és un dels cinc centres a Catalunya acreditats per part del Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3.
7/4/2019

Conèixer el lloc on naixerà el vostre nadó

La Clínica Sant Josep organitza visites guiades prepart amb l’objectiu de familiaritzar els futurs pares amb l’entorn hospitalari
6/27/2019

Com evitar un cop de calor?

A l’estiu correm el risc que, per una exposició perllongada al sol, a fonts de calor o per la realització d’exercici físic en les hores del dia més caloroses, patim un cop de calor.