Els nostres professionals, a fons: Dr. Roberto Castañeda
22/12/2021

Els nostres professionals, a fons: Dr. Roberto Castañeda

Uròleg i andròleg de la Clínica Sant Josep

EL PERFIL

Lloc de naixement: Vaig néixer a Mèxic 

Formació acadèmica i trajectòria professionalVaig estudiar Medicina a Mèxic per després fer l'especialització en Urologia a l'Hospital Clínic de Barcelona. Des de l'any 2014 tinc el diploma FEBU (Fellow of the European Board of Urology) que distingeix en grau d'excel·lència els coneixements i la pràctica dels uròlegs europeus que el realitzen. 

També m'he pogut formar a centres com l'Hospital Addenbrooke a Cambridge (Regne Unit), el Hill Clinic a Bulgària, l' Hospital Vivantes de Berlin i Uros Associats a Barcelona.  

La meva trajectòria professional va lligada amb l'activitat de la cirurgia de la hiperplàsia benigne de pròstata amb làser, una tècnica menys invasiva i amb una millor recuperació per al pacient.

Any d’inici a la Clínica Sant Josep: 2015

Activitats que li agraden fer en el seu temps lliure:  M'apassiona el surf i aplico al meu dia a dia aquells coneixements que em dona la pràctica d'aquest esport. També m'omple d'energia estar en contacte amb la natura.

 

LA REFLEXIÓ

Per molts coneixements que adquirim, considero que la medicina no pot exercir-se sense empatia. M'agrada conèixer al pacient, fer un seguiment i acompanyar-lo en el seu procés de millora. Penso fermament que, per estar bé, tant física com mentalment, és imprescindible vetllar pel benestar de tot el nostre entorn i no només en benifici d'un mateix. Per aquest motiu, m'agrada aportar coneixement als meus pacients i posar-me a la seva pell, per així donar-los les pautes per saber gestionar la seva preocupació o patologia.