Tinc por d’anar al dentista
17/12/2018

Tinc por d’anar al dentista

Hi ha estudis que testifiquen que el 65% dels pacients odontològics experimenten certa ansietat

Moltes persones, tot i que costa admetre-ho, no es posen en mans d’un dentista per la por que senten.

Més enllà dels números, un dels problemes més recurrents a l’hora de fer una visita al dentista és la por que tenen la majoria de les persones, que arriba a ser un problema de fòbia per a moltes d’elles.

Els motius principals per desenvolupar aquesta por són records o experiències prèvies negatives, inseguretat per no saber el què els faran, dubtes sobre el resultat final del tractament, sentiment de pànic o angoixa pels estímuls físics (materials metàl·lics, sorolls desagradables, sensació d’ofegament per l’aigua…) i la percepció que el tractament pugui ser dolorós.

A l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada comptem amb tots els mitjans per poder tractar aquestes fòbies. Unes pors que cada vegada tenen menys arguments raonats gràcies als avenços en el camp del dolor i els tractaments dentals al llarg dels darrers anys.

La sedació conscient es recomana a pacients que tinguin ansietat o por al dentista i a aquells que necessiten realitzar un nombre important d’intervencions en una sola sessió. L’anestèsia general s’aconsella per als pacients que es troben en situacions especials o sofreixen alguna malaltia, com Alzheimer o esquizofrènia. Finalment, l’IOMA també és el centre odontològic ideal per a infants i també per a persones amb falta de confiança que se senten més segures quan el dentista para atenció a l’hora d’explicar amb calma i claredat tot allò que se’ls realitzarà i respondre els seus dubtes.

Disposem de tot un seguit de recursos tècnics, mèdics i humans per ajudar a disminuir l’angoixa i augmentar el confort, com per exemple la sedació odontològica, una eina ideal per tal d’aconseguir que la visita al dentista sigui una experiència còmoda i relaxant.

Així doncs, l’IOMA està especialitzat en gestionar i tractar pacients d’alta complexitat i amb necessitats especials que requereixen la presència de diferents especialistes mèdics en un entorn hospitalari.

I és que l’IOMA compta en tot moment amb el suport i els serveis de la resta d’unitats mèdiques de la Clínica Sant Josep: anestesiologia, psiquiatria, cardiologia, endocrinologia, otorrinolaringologia, cirurgia plàstica, pediatria, entre d’altres. D’aquesta manera, l’entorn hospitalari permet tractar el pacient de manera global si sorgeix qualsevol problema durant l’operació o tractament.

 

Dr. Ferran López
Especialista en Pacients Especials de l’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada (IOMA)