La Fundació Althaia renova i amplia el conveni de vinculació de l’equip del CIMETIR amb el Bàsquet  Manresa
4/11/2022

La Fundació Althaia renova i amplia el conveni de vinculació de l’equip del CIMETIR amb el Bàsquet Manresa

L’ampliació i millora del conveni posa de manifest la confiança que el Bàsquet Manresa diposita des de l’any 2008 en els professionals del CIMETIR

El Bàsquet Manresa i la Fundació Althaia han ampliat i millorat el conveni de col·laboració que vincula els serveis i l’equip del CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep, amb l’equip manresà des de fa 14 anys.  Amb aquest nou acord, el CIMETIR continua sent el centre especialitzat de referència per als jugadors i jugadores del club esportiu.

En aquest nou acord, s’estableix que Althaia assignarà dos metges de la seva plantilla per donar compliment a les necessitats que requereixen els jugadors del primer equip del club. El Dr. Pedro Rodríguez, especialitzat en medicina esportiva a més d’ex atleta i amb una àmplia trajectòria acompanyant diversos equips i esportistes d’alt nivell, és el metge de referència per als jugadors del BAXI Manresa. El primer equip, però, també compta amb el suport de professionals del CIMETIR, com el traumatòleg Jordi Puigdellívol, i de tots aquells especialistes que han de vetllar per la salut dels jugadors del primer equip.

Les tasques associades al metge esportiu suposen la prevenció i tractament de les lesions esportives, a més d’aconseguir una millora del rendiment de l’esportista gràcies a l’avaluació de les capacitats físiques i mentals dels jugadors. Per aquest motiu, el Dr. Rodríguez assisteix a diversos entrenaments setmanals al pavelló Nou Congost i està present els dies de partit per si és necessària la seva intervenció.

 

SignaturaConveniAlthaiaBasquet2jpg.jpg

 

El director de la Fundació Althaia, Manel Jovells, ha destacat la vinculació de l’entitat sanitària referent al territori, com és la Fundació Althaia, amb  l’equip manresà que és un “gran actiu i atractiu per la ciutat”. Per la seva banda, el president del Bàsquet Manresa, Josep Sáez, ha posat en valor la confiança dels jugadors en els equips mèdics i “els avantatges d’estar integrats als serveis mèdics d’Althaia, concretament del CIMETIR de la Clínica Sant Josep, per garantir l’assistència mèdica dels jugadors de l’entitat”.

El Dr. Albert Estiarte, director general de la Clínica Sant Josep, ha explicat que la renovació de l’acord arriba en un moment de “màxima plenitud” del BAXI Manresa, representant així “la qualitat esportiva i els referents que tenim al nostre territori”.

Per al Dr. Rodríguez, ser el metge esportiu de referència del BAXI Manresa requereix d’un gran esforç ja que l’equip “està vivint moments inoblidables, assolint bona part dels reptes que tenen a la Lliga ACB però també a Europa, amb la pressió física i mental que això comporta”. Com reafirma el Dr. Rodríguez, “entre tots volem que l’equip continuï fent història com ho està fent”.

Un conveni que s’aplica a totes les categories del Bàsquet Manresa

 El conveni de col·laboració també inclou revisions medicoesportives en condicions especials per als jugadors i jugadores de les categories inferiors. Aquesta revisió inclou una cineantropometria, un electrocardiograma en repòs, una exploració per aparells i sistemes cardiocirculatoris, una revisió de l’aparell locomotor, un test de potència de salt, una prova d’esforç màxima amb ergoanalitzador de gasos i ecografies cardíaques.

Per a aquestes categories, l’acord també contempla l’atenció de les urgències medicoesportives de traumatologia, així com el seguiment i control de les lesions i les sessions de rehabilitació necessàries per a la recuperació dels jugadors.

Amb aquesta renovació, el CIMETIR de la Clínica Sant Josep continua sent el centre especialitzat i de referència, oferint un servei integral als seus usuaris. El CIMETIR està integrat pel Centre de Medicina de l'Esport, un dels cinc centres a Catalunya acreditats pel Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3.

ALTRES NOTÍCIES