Althaia renova el Segell d’Excel·lència Europea EFQM que reconeix la qualitat del servei i la tasca dels professionals
2/7/2024

Althaia renova el Segell d’Excel·lència Europea EFQM que reconeix la qualitat del servei i la tasca dels professionals

Aquest reconeixement internacional certifica la utilització de models de gestió excel·lents que contribueixen en la transformació de l’organització

La Fundació Althaia ha renovat el Segell EFQM d’Excel·lència Europea, una distinció internacional que va obtenir per primera vegada l’any 2021 i que posa en valor la qualitat dels serveis que ofereix la institució i la feina ben feta dels seus professionals, així com el compromís amb la gestió excel·lent, innovadora i sostenible. En aquesta ocasió ha rebut l’EFQM 500, un reconeixement que tenen només divuit organitzacions de l’Estat espanyol de l’àmbit sanitari.

El segell EFQM és una distinció que concedeix el Club Excel·lència en Gestió com a representant oficial a l’Estat espanyol de la Fundació Europea per la Gestió de Qualitat (EFQM). La setmana passada, aquesta organització va organitzar a Madrid el Dia de la Gestió Excel·lent, Innovadora i Sostenible 2024. Va ser una trobada per reconèixer la tasca de les 84 empreses, entitats i institucions que han aconseguit el segell EFQM d’Excel·lència Europea durant l’any passat, entre les quals la Fundació Althaia.

Fa tres anys, la institució va rebre el Segell EFQM 400+ després d’un intens treball entre els professionals de l’organització estretament vinculat amb el pla estratègic Talaia i el Pla de Qualitat. Des d’aleshores s’ha continuat en aquest camí i s’ha aconseguit una certificació superior.

Per assolir l’obtenció del segell EFQM 500, Althaia ha superat un estricte procés d’avaluació externa amb el qual s’han analitzat diversos àmbits de gestió, els resultats obtinguts, així com la relació amb l’entorn i els diferents grups d’interès. Finalitzat el procés d’avaluació, els auditors han destacat aspectes com el desenvolupament de l’organització a través del pla estratègic centrat en els valors institucionals, la participació i implicació dels pacients a l’hora de avaluar i millorar els serveis, l’ús de les dades en la presa de decisions, l’autoavaluació continuada enfocada a la millora contínua, així com el treball en xarxa i la innovació.

Amb aquest reconeixement internacional es visualitza l’adopció que fa la Fundació Althaia d’un model de gestió de la qualitat que vetlla pel rigor en el mètode de treball consistent en planificar, implementar i avaluar. També es posa de manifest el treball per assolir la millora contínua dels serveis que ofereix als seus grups d’interès: pacients, professionals, col·laboradors i proveïdors, entre d’altres.

A l’Estat espanyol, hi ha 60 entitats del sector sanitari amb el segell EFQM. D’aquestes, 18 estan reconegudes amb el segell EFQM 500. Les entitats amb el certificat EFQM 500 o superior són 32.

Sobre el Club Excel·lència en Gestió

El Club Excel·lència en Gestió és una associació multisectorial, sense ànim de lucre, que connecta professionals per generar i compartir coneixement sobre gestió excel·lent, innovadora i sostenible, acompanya les organitzacions a transformar la seva gestió per millorar els seus resultats i reconeix els seus avenços. Sota el lema “Compartint i millorant junts”, els socis donen suport al seu propòsit de crear una societat amb confiança en el futur impulsant organitzacions amb una gestió excel·lent, innovadora i sostenible.

Fundat a Espanya el 1991, el Club Excel·lència en Gestió està integrat per més de 230 socis dels més diversos sectors i mides. A més, com a representant oficial únic de l’EFQM per a Espanya, promou l'ús del Model EFQM com a eina de transformació, formant, assessorant i reconeixent, amb el Segell EFQM, les organitzacions excel·lents que miren el futur.

ALTRES NOTÍCIES

Etiquetes: EFQM