Professionals del CIMETIR es desplacen als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 amb les seleccions absolutes de waterpolo
7/20/2021

Professionals del CIMETIR es desplacen als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 amb les seleccions absolutes de waterpolo

L’equip, format per dos metges i dos fisioterapeutes, ja ha marxat cap a Tòquio en una edició olímpica inusual

El proper divendres 23 de juliol comencen els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ciutat que acollirà, durant 2 setmanes, els atletes i equips més destacats i rellevants a nivell mundial. Un equip de professionals del Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació (CIMETIR) de la Clínica Sant Josep seran els responsables de vetllar per la salut dels jugadors de les seleccions estatals de waterpolo femenina i masculina que competiran en aquests jocs. Els professionals de la Clínica Sant Josep que aquests dies es troben a Tòquio són els metges Albert Estiarte i Griselda Sirvent, i els fisioterapeutes Òscar Muncunill i Marc Estiarte.

 

EquipMèdic_JJOO.jpgLa comitiva aprovada pel COI (Comité Olimpíc Internacional) que acompanya a les seleccions de waterpolo.

 Equip mèdic de les seleccions absolutes

Malgrat que ha estat una temporada amb afectacions en el calendari de les competicions esportives, els professionals del CIMETIR han estat acompanyant a les seleccions absolutes de waterpolo als darrers stages a Estats Units, a la Súper Final de la Lliga Mundial Grècia i al torneig internacional d’Hongria.

Ara, el paper dels professionals del CIMETIR a Tòquio és encara més essencial. Per a Albert Estiarte, Tòquio suposa la seva vuitena participació en uns Jocs Olímpics. Tot i així, els viu amb la mateixa il·lusió malgrat que aquesta edició està marcada per les restriccions i mesures de seguretat per evitar el risc de contagi de la Covid-19 i per la falta de públic a les competicions. “El nostre interès és col·lectiu: tot l’equip porta mesos treballant per les posicions de medalla i nosaltres tenim la responsabilitat de tenir cura dels aspectes físics i psíquics de tots els membres de de l’equip per garantir-ho”.

Per la seva banda, el coordinador del servei de fisioteràpia del CIMETIR, Òscar Muncunill, hi participa per 3a vegada. Muncunill està convençut que, tant l’equip masculí com el femení, “poden tornar a casa amb un gran resultat. Els dos han arribat aquí sent subcampions del món al 2019 i estan treballant molt dur per aconseguir el somni olímpic”.

Tant Griselda Sirvent com el fisioterapeuta Marc Estiarte viuran al Japó els seus primers jocs. El fet d’haver acompanyat els equips els darrers anys els ha fet tenir molt clar el seu paper. Com comenta la Dra. Sirvent,  "amb l’equip, no anem a definir tractaments. Les decisions que prenem venen marcades per una valoració prèvia del risc de lesió que pot patir cada jugador. Prevenir-les a temps és important per evitar perjudicar el conjunt global de l’equip i, en conseqüència, els resultats”.

 

Sirvent_Muncunill_JJOO2020.jpgLa Dra.Sirvent (primera a la dreta) i el fisioterapeuta Òscar Muncunill (fila del terra, primer a l'esquerra) a Kurashiki (Japó)

CIMETIR, centre sanitari de referència

La Real Federación Española de Natación (RFEN) i la Fundació Althaia compten amb un conveni de col·laboració gràcies al qual el CIMETIR s’ha convertit en el centre sanitari de referència per als jugadors de les diferents seleccions estatals de waterpolo, tant les masculines com les femenines, en les categories absolutes i juvenils.

L'acord determina que Althaia proporcionarà un metge especialitzat perquè assisteixi als integrants d'aquestes seleccions de waterpolo quan participin en una competició internacional. A més, qualsevol esportista d'aquests equips pot rebre l'atenció mèdica necessària en les instal·lacions del CIMETIR de la Clínica.

El CIMETIR s’ha posicionat com a centre destacat en realitzar revisions medicoesportives a esportistes de renom i clubs com la plantilla del Baxi Manresa o els jugadors del CE Manresa.  El seu centre de Medicina de l’Esport ha estat l’escollit per nombrosos esportistes de diverses modalitats com el futbolista Aymeric Laporte, la corredora de curses de llarga distància, Núria Picas, o l’exjugador i entrenador del Manchester City, Pep Guardiola.

Gràcies a l’equip format per professionals sanitaris de diferents especialitzats, el CIMETIR és un dels cinc centres a Catalunya acreditats per part del Consell Català de l'Esport amb la màxima categoria, el nivell 3.

ALTRES NOTÍCIES