S’inaugura la nova unitat de Readaptació Esportiva Integral que completa els serveis del CIMETIR i el situa com a centre referent per a les persones que practiquen esport
6/23/2023

S’inaugura la nova unitat de Readaptació Esportiva Integral que completa els serveis del CIMETIR i el situa com a centre referent per a les persones que practiquen esport

La nova unitat de Readaptació Esportiva Integral ofereix un servei adreçat a qualsevol persona que ha patit una lesió i que vol tornar a la pràctica esportiva amb condicions òptimes per evitar noves lesions o recaigudes

Aquest matí s’ha presentat la nova unitat de Readaptació Esportiva Integral,  el primer espai de recuperació de lesions dins d’unes instal·lacions hospitalàries a Catalunya i que completa l’atenció dels pacients del CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació, de la Clínica Sant Josep.

Aquesta nova unitat s’orienta especialment a dues tipologies de pacients: esportistes d’elit o federats que necessiten recuperar i tornar a la pràctica esportiva en les condicions òptimes després d’una cirurgia o una lesió i també a persones que practiquen esport de forma habitual, però no tenen l’acompanyament ni el suport d’un equip mèdic i volen millorar el seu rendiment.

La presentació ha anat a càrrec del Dr. Albert Estiarte, director de la Clínica Sant Josep, del Dr. Jordi Puigdellívol, traumatòleg i cirurgià ortopèdic del CIMETIR que també és referent de la nova unitat i ha comptat amb la participació de l’alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Althaia, Marc Aloy.

El Dr. Estiarte i el Dr. Puigdellívol han coincidit a destacar que aquesta nova unitat respon a “l’evolució dels tractaments mèdics orientats als esportistes o persones que fan esport habitualment”. Com explica el Dr. Estiarte, el CIMETIR va néixer per oferir una atenció integral, l’assistència i el seguiment necessari en tot el procés d’un esportista: des de la prevenció de la lesió, amb les revisions mèdiques i físiques que es fan al Centre de Medicina de l’Esport, passant per l’assistència, diagnòstic, cirurgia i seguiment davant de qualsevol malaltia o lesió traumatològica.”  Amb la nova unitat de Readaptació Esportiva Integral, es completen els serveis del CIMETIR, ja que, com ha detallat el Dr. Estiarte, “amb aquesta ampliació dels serveis, es posa a disposició dels usuaris un equip multidisciplinari que contempla tots aquells aspectes que poden influir en la recuperació i el rendiment esportiu de la persona”. I és que la nova unitat ha incorporat nous especialistes i noves especialitats que donen resposta a les necessitats que els esportistes demanden, com són dietètica i nutrició,  readaptació física i psicologia esportiva.  

Equip referent en medicina esportiva

El Dr. Puigdellívol ha volgut destacar un altre dels trets diferencials d’aquesta nova unitat i és, precisament, la qualitat i l’experiència de l’equip que en forma part. La nova unitat està liderada pel fisioterapeuta i readaptador Juanjo Brau, reconegut per la seva trajectòria vinculada al primer equip del Futbol Club Barcelona, conjuntament amb el traumatòleg Lluís Til, metge esportiu del Sports Lisboa i Benfica, i la infermera Mònica Currius, especialitzada en l’atenció d’esportistes al CIMETIR des de fa més de 15 anys i responsable en l’aplicació de tractaments biològics.

Com ha explicat el Dr.Puigdellívol,tots ells compten amb una trajectòria vinculada a la cura i atenció d’esportistes de prestigi que els ha portat a ser referents en l’àmbit de la medicina esportiva i la readaptació física integral”.

La presentació ha continuat amb una visita als espais, ubicats a dins de l’edifici del CIMETIR,  guiada pel fisioterapeuta Juanjo Brau, qui ha remarcat que l’acompanyament i l’atenció personalitzada durant el procés de recuperació és “essencial per evitar recaigudes d’una mateixa lesió, minimitzar el risc de noves lesions i optimitzar els temps de tornada a la pràctica esportiva.”

Brau també ha mostrat la tecnologia puntera que reuneix la nova unitat, que s’ha equipat amb màquines de valoració funcional que ofereixen dades d’anàlisi en temps real per testejar tots els paràmetres necessari, com poden ser la força o l’equilibri muscular, i ofereixen una visió sense precedents del rendiment de la persona.

Es pot demanar hora per la unitat de Readaptació Esportiva Integral a través de la plataforma Espai Pacient, per telèfon al 93 875 95 01 o per correu a readaptacioesportiva@clinicasantjosep.cat.

 

ALTRES NOTÍCIES