L’interiorisme de la segona planta de la Clínica, premiat als German Design Awards
11/26/2019

L’interiorisme de la segona planta de la Clínica, premiat als German Design Awards

Per la Clínica Sant Josep, el premi també és una satisfacció per l’aposta decidida de continuar millorant l’atenció al pacient i oferir-li el màxim benestar

Aquest divendres, la dissenyadora d’interiors Susanna Cots va ser premiada pels prestigiosos German Design Awards, atorgats pel German Design Council, pel seu projecte d’interiorisme de renovació de la segona planta de la Clínica Sant Josep de Manresa.

El jurat d’aquests destacats premis d’interiorisme alemanys ha valorat molt positivament l’interiorisme emocional que la dissenyadora ha aplicat en els diferents espais que configuren la segona planta de la Clínica. Per Susanna Cots, «en una clínica, les emocions són a flor de pell. Els estats d’ànim poden passar per moltes fases: inquietud, cansament, alegria, dolor, i l’espai ha d’oferir una sensació de confiança per a poder sentir que estem en el lloc adient», i afegeix que «això s’aconsegueix amb els elements invisibles del disseny, entre els quals destaca la llum; però també la distribució i el color blanc».

Per a la renovació de la segona planta de la Clínica Sant Josep, la interiorista Susanna Cots va dissenyar un espai íntim per als pacients, amb bons materials tradicionals que aportessin calma i serenitat. Les sales d'espera estan dissenyades com cubs de fusta que protegeixen i conforten les emocions d'arribada i expectativa. La continuïtat amb la resta de les sales sempre es produeix a través de la presència real o simbòlica de la natura. A la zona de recepció aquesta és conceptualitzada per arbres tubulars estilitzats que simulen la naturalesa. Un altre nexe és proporcionat per la fusta, principalment a través del sostre de fustes fines que ens guia intuïtivament al pacient al voltant de tota la Clínica. Finalment, Susanna Cots va utilitzar la llum per unir emocionalment els diferents espais creant una obra d'ombres que fa que l'espai vibri i calmi les emocions. Les sales de consulta són enclavaments on existeix l'antiga presència que produeix una fusió del passat i del present, amb detalls antics com els vitralls i les originals portes de vidre.

ALTRES NOTÍCIES