La Clínica Sant Josep limita l’accés d’acompanyants per minimitzar el risc de rebrot i garantir la seguretat de pacients i professionals
10/15/2020

La Clínica Sant Josep limita l’accés d’acompanyants per minimitzar el risc de rebrot i garantir la seguretat de pacients i professionals

Aquesta mesura s’ha posat en marxa a la Fundació Althaia després que hagi activat el Pla de contingència en fase 1. Des de la institució també es fa una crida a la responsabilitat ciutadana per frenar el creixement epidemiològic de la Covid-19 al territori

La Fundació Althaia, de la qual la Clínica Sant Josep en forma part, ha activat la fase 1 del Pla de contingència que ha elaborat durant les darreres setmanes davant l’elevat risc de rebrot de la Covid-19. Aquesta decisió s’ha pres tenint en compte l’empitjorament de la situació epidemiològica provocada pel coronavirus SARS-CoV-2 i l’augment progressiu de pacients ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu afectats per la Covid-19. És per aquest motiu que es limita l’accés d’acompanyants als edificis de la Fundació Althaia, entre ells, la Clínica Sant Josep.

L’objectiu de la limitació d’accessibilitat és minimitzar el risc de contagi i, al mateix temps, garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, així com també que qui realment necessiti acudir-hi ho faci amb totes les garanties de seguretat i tenint la màxima tranquil·litat.

El protocol de visites i d’acompanyament de pacients

En el marc de la fase 1 del Pla de contingència de la Fundació Althaia, a la Clínica Sant Josep es limita l’accés d’acompanyants en següents casos:

 • Els pacients hospitalitzats només podran estar acompanyats per una sola persona entre les 8 del matí i les 10 del vespre, excepte en aquells casos que l’equip assistencial ho autoritzi. Es recomana que l’acompanyant sigui sempre la mateixa persona i que formi part del nucli més proper.
 • Els pacients que acudeixin a Urgències no podran anar acompanyats. Només podran tenir un acompanyant els usuaris dependents o infants.
 • Els pacients que tenen una visita concertada a l’àrea de consultes o que han de realitzar-se alguna prova mèdica poden portar un acompanyant, tot i que es recomana que hi acudeixin sols.

Per accedir a qualsevol dels edificis de la Clínica (edifici principal, consultoris i CIMETIR) cal portar mascareta quirúrgica, que no sigui de roba, anar sense guants i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir. En el cas de les hospitalitzacions, es recomana que el pacient ingressat faci ús de la mascareta quirúrgica sempre que sigui possible, mentre que l’acompanyant ha d’utilitzar-la sempre i de forma correcta.

Crida a la responsabilitat ciutadana

Des de la Fundació Althaia es fa una crida a la responsabilitat ciutadana. És molt important que tothom segueixi les mesures de seguretat per tal d’aturar la transmissió comunitària i assegurar la sostenibilitat del sistema de salut. Recordem que es tracta de:

 • Rentar-se les mans freqüentment
 • Tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar
 • Mantenir la distància de seguretat amb altres persones
 • Utilitzar mascareta
 • Evitar compartir menjar i estris
 • Evitar tocar-se la boca, el nas i els ulls sense rentar abans les mans
 • Limitar la vida social
 • Netejar, desinfectar i ventilar la llar

La detecció precoç i el seguiment dels casos positius i dels seus contactes és clau per mantenir el control de l’epidèmia. Per això, és important que les persones que presentin símptomes compatibles amb la Covid-19 contactin amb el sistema públic de salut (061/Salut Respon, centre d’atenció primària corresponent o a través de La Meva Salut), reportin les persones amb qui han tingut contacte estret i segueixin les indicacions dels professionals sanitaris.

ALTRES NOTÍCIES