La Clínica Sant Josep restringeix encara més l’accés d’acompanyants per minimitzar el risc de contagi i garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals
10/28/2020

La Clínica Sant Josep restringeix encara més l’accés d’acompanyants per minimitzar el risc de contagi i garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals

Aquestes noves restriccions d’acompanyament es fan efectives després que la Fundació Althaia hagi activat la fase 2 del Pla de contingència, a causa de l’empitjorament de la situació epidemiològica del territori

La Fundació Althaia, de la qual la Clínica Sant Josep en forma part, ha activat aquest la fase 2 del Pla de contingència davant l’elevat risc de contagi de la Covid-19 al nostre territori i l’augment de persones afectades per aquesta malaltia ingressades a hospitalització i a l’àrea de crítics de l’Hospital Sant Joan de Déu. És per aquest motiu que es limita encara més l’accés d’acompanyants als edificis de la Fundació Althaia, entre ells, la Clínica Sant Josep.

L’objectiu de limitar encara més l’accessibilitat d’acompanyants és minimitzar el risc de contagi i, al mateix temps, garantir la seguretat de pacients, familiars i professionals, així com també que qui realment necessiti acudir en un centre sanitari ho faci amb totes les garanties de seguretat i tenint la màxima tranquil·litat.

El protocol de visites i d’acompanyament de pacients

En el marc de la fase 2 del Pla de contingència de la Fundació Althaia, a la Clínica Sant Josep es limita l’accés d’acompanyants en següents casos:

 • Els pacients hospitalitzats només podran estar acompanyats per una sola persona dins l’horari de 7:30 a 13:30 h i de 15:00 a 20:00 h, excepte en aquells casos que l’equip assistencial ho autoritzi. Es recomana que l’acompanyant sigui sempre la mateixa persona i que formi part del nucli més proper.
 • Els pacients que acudeixin a Urgències no podran anar acompanyats. Només podran tenir un acompanyant els usuaris dependents o infants.
 • Els pacients que tenen una visita concertada a l’àrea de consultes o que han de realitzar-se alguna prova mèdica han d’acudir-hi sols, a excepció dels mateixos casos esmentats a urgències.

Per accedir a qualsevol dels edificis de la Clínica (edifici principal, consultoris i CIMETIR) cal portar mascareta quirúrgica, que no sigui de roba, anar sense guants i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i al sortir. En el cas de les hospitalitzacions, es recomana que el pacient ingressat faci ús de la mascareta quirúrgica sempre que sigui possible, mentre que l’acompanyant ha d’utilitzar-la sempre i de forma correcta.

Crida a la responsabilitat ciutadana

Des de la Fundació Althaia es fa una crida a la responsabilitat ciutadana. És molt important que tothom segueixi les mesures de seguretat per tal d’aturar la transmissió comunitària i assegurar la sostenibilitat del sistema de salut. Recordem que es tracta de:

 • Rentar-se les mans freqüentment
 • Tapar-se la boca i el nas en tossir o esternudar
 • Mantenir la distància de seguretat amb altres persones
 • Utilitzar mascareta
 • Evitar compartir menjar i estris
 • Evitar tocar-se la boca, el nas i els ulls sense rentar abans les mans
 • Limitar la vida social
 • Netejar, desinfectar i ventilar la llar

La detecció precoç i el seguiment dels casos positius i dels seus contactes és clau per mantenir el control de l’epidèmia. Per això, és important que les persones que presentin símptomes compatibles amb la Covid-19 contactin amb el sistema públic de salut (061/Salut Respon, centre d’atenció primària corresponent o a través de La Meva Salut), reportin les persones amb qui han tingut contacte estret i segueixin les indicacions dels professionals sanitaris.

ALTRES NOTÍCIES