La Fundació Althaia edita un llibre sobre els hospitals de Manresa del segle XX i la transformació de l’atenció sanitària a la ciutat
12/5/2020

La Fundació Althaia edita un llibre sobre els hospitals de Manresa del segle XX i la transformació de l’atenció sanitària a la ciutat

La presentació de la publicació s’ha fet aquest matí de forma virtual, a través d’Instagram Live, des de la Clínica Sant Josep, un espai emblemàtic de la sanitat a Manresa. Els beneficis derivats de la venda del llibre es destinaran íntegrament a la millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

La Clínica Sant Josep, emblema de la sanitat manresana i amb prop de cent anys d’història, ha estat, aquest matí, escenari de la presentació virtual del llibre “Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació”. En la presentació de la publicació hi han participat els metges Armand Rotllan i Francesc Sant i la infermera Marcel·la Sarró, que han fet una breu pinzellada per la història sanitària recent de la capital del Bages. L’acte ha estat conduït per Antònia Raich, cap de Comunicació, Participació i Mecenatge de la Fundació Althaia. El llibre s’ha editat a través de Parcir Edicions Selectes amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Col·legi de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i la Fundació Dr. Antoni Esteve.

Des de l’any 2018, la Fundació Althaia té un projecte col·lectiu per recollir i deixar constància de les transformacions que ha viscut l’atenció sanitària a la ciutat de Manresa en els darrers 50 anys fins a l’actualitat. Per aquest motiu, la institució acaba d’editar aquest llibre.

Gràcies a la implicació de més d’un centenar de professionals en actiu i jubilats, vinculats a la institució, l’any passat es va tirar endavant l’exposició “Els hospitals a Manresa. Història d’una transformació”, que es va poder visitar al vestíbul de l’Hospital de Sant Joan de Déu i que va despertar gran interès ciutadà.

La difusió de tot el coneixement i el material recollit continua ara amb la publicació del llibre, que fa un recorregut en el temps per mostrar les petites i grans transformacions que ha viscut l’atenció sanitària a la ciutat de Manresa durant el segle XX i fins a l’actualitat, i que inclou una part fotogràfica molt interessant.

Regal solidari de Nadal

El llibre es pot adquirir al quiosc de l’Hospital de Sant Joan de Déu i a les llibreries de Manresa per un preu de 25 euros. Els beneficis es destinaran íntegrament a la millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.

L’objectiu d’aquest programa de mecenatge de la Fundació Althaia és renovar aquests espais per tal de poder incorporar les metodologies de treball més pioneres, en què el nen sigui el centre de tot el procés i humanitzant els espais per aconseguir que el pas dels infants per l’hospital sigui una experiència de coneixement i creixement.

El projecte inclou diferents actuacions que s’aniran executant per fases en funció dels resultats de la campanya. Hi ha prevista la remodelació de la Unitat d'Hospitalització de Pediatria i de Neonatologia, i l'escola i l'hospital de dia pediàtric. També la humanització de les consultes externes i urgències de Pediatria, així com posar en funcionament la ressonància magnètica pediàtrica.

ALTRES NOTÍCIES