El jugador del CE Manresa, Nil Pradas, encara el final de la rehabilitació dels lligaments creuats al CIMETIR
11/12/2021

El jugador del CE Manresa, Nil Pradas, encara el final de la rehabilitació dels lligaments creuats al CIMETIR

El jugador de Tercera Divisió comença la fase de readaptació 6 mesos després de patir el trencament dels creuats i una lesió de menisc

El trencament dels lligaments creuats és una de les lesions més comunes i temudes pels esportistes ja que exigeix passar per una intervenció quirúrgica i un temps de recuperació que pot allargar-se fins als 8 o 9 mesos. Si a més a més, la lesió s’acompanya d’un traumatisme al menisc, com és el cas del Nil Pradas, jugador de futbol del CE Manresa, la readaptació i rehabilitació encara requereix de més paciència.

Sis mesos després de l'operació amb el Dr. Puigdellívol, el Nil encara la fase final de la rehabilitació al CIMETIR de la Clínica Sant Josep acompanyat del fisioterapeuta César Olmedo. Pradas va començar la rehabilitació realitzant exercicis passius de flexions de genoll , d’equilibri i de potenciació per reforçar el genoll i els seus lligaments. 20 setmanes després, el jugador ha iniciat carrera en cinta i exercicis de més intensitat, reforçant tota la musculatura anterior i posterior de la cama.

WhatsApp Image 2021-11-12 at 15.44.48.jpeg

Olmedo apunta que, tot i ser una lesió que requereix de molta força mental, el Nil ho està encarant amb bastant optimisme. I és que aquesta lesió, tan comuna en esports com l’esquí, el rugby, l’handbol o el ciclisme, ha fet apartar a molts esportistes de l’activitat esportiva competitiva per no esperar els terminis de readaptació i recuperació necessaris per aquest tipus de lesió greu.

Pradas espera poder tornar a jugar al seu màxim nivell però n’és conscient que haurà de fer-ho de forma pausada per tenir una bona progressió. “Estic molt content del tracte de tots els professionals del CIMETIR. Cada mes tinc visita amb el traumatòleg per mirar l’evolució i sento que anirem bé”, comenta el jugador, qui no va poder acabar la temporada anterior ni començar-ne aquesta en caure lesionat al camp del Sant Andreu.

ALTRES NOTÍCIES