Els pilots del TwinTrail Racing Team encaren la seva participació al Dakar passant revisió mèdica al CIMETIR
10/6/2021

Els pilots del TwinTrail Racing Team encaren la seva participació al Dakar passant revisió mèdica al CIMETIR

Els pilots de l'equip TwinTrail Racing Team, l'Isaac Feliu i en Carles Falcón, encaren la darrera cursa de la temporada abans de la cita amb el Dakar, fent la revisió medicoesportiva al CIMETIR.

Des de la seva creació, a finals dels anys 70, el Ral·li Dakar es considera com la cursa per etapes més perillosa del món. Del total de pilots que hi prenen part, pocs són els que acaben una cursa de més de 9.000km amb etapes esgotadores per la seva intensitat, la duresa del terreny, la calor extrema i els  problemes associats als canvis d'altitud.  

Per preparar-se davant les adversitats d'aquesta gran cursa mediàtica, els pilots dels diferents equips participants entrenen amb l’objectiu d’ incrementar la seva resistència i la fortalesa psicològica que comporta competir en aquest gran esdeveniment.

Els pilots de l'equip TwinTrail Racing Team, l'Isaac Feliu i en Carles Falcón, encaren la darrera cursa de la temporada abans de la cita amb el Dakar, fent la revisió medicoesportiva al CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep.

En aquesta revisió medicoesportiva els pilots han posat a prova les seves habilitats motores i la seva resistència en alta intensitat. Tenint en compte que els genolls, les mans, espatlles i cervicals són els punts febles dels riders que participen en aquest ral·li, els dos pilots hauran de continuar treballant amb exercicis de força i activitats cardiovasculars per evitar lesions.

El CIMETIR, centre referent per als esportistes

El CIMETIR és un servei de referència per als usuaris d’activitat esportiva, bé siguin amateurs o federats, amb especialitats capdavanteres de traumatologia i rehabilitació. El CIMETIR compta amb un equip multidisciplinari format per metges traumatòlegs i especialistes en medicina de l’esport, rehabilitació, fisioteràpia i infermeria. Gràcies al treball en xarxa de tot el seu equip, el CIMETIR és un dels cinc centres a Catalunya acreditats pel Consell Català de l’Esport amb la màxima categoria, el nivell III.

Des del Juliol del 2020, el CIMETIR compta amb una superfície total de 700 m2, amb un nou accés des de l’exterior del recinte de la Clínica, una nova zona d’admissions i tres nous consultoris –un d’ells destinat a Medicina Esportiva– que se sumen als sis consultoris que disposava fins ara.

El TwinTrail Racing Team, un equip català sorgit durant la pandèmia

El TwinTrail Racing Team va néixer durant la pandèmia. L’Isaac Feliu i el Carles Falcón, fundador i membre de l’equip d’experience, respectivament, van crear un programa online a Youtube en directe per tal d’entretenir l’audiència en èpoques de confinament. El passat mes de gener tots dos van decidir fer un programa especial del Dakar que va tenir molt bona acollida. A partir d’aquí va néixer l’equip i el seu projecte Road2Dakar. Avui ja estan encarant la fase final de preparació per participar al Dakar 2022.

 

IMG_20210913_115047.jpg

 

ALTRES NOTÍCIES