Tres professionals del CIMETIR, al capdavant de la  Societat Espanyola de Traumatologia de l’Esport (SETRADE)
3/28/2023

Tres professionals del CIMETIR, al capdavant de la Societat Espanyola de Traumatologia de l’Esport (SETRADE)

Amb la participació activa d’aquests professionals, la Clínica Sant Josep reforça el seu paper referent entre els professionals de medicina esportiva a l’Estat Espanyol

Tres professionals del CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep, han estat nomenats amb diversos càrrecs dins la junta directiva de la Societat Espanyola de Traumatologia de l’Esport (SETRADE).  El traumatòleg Jordi Puigdellívol és el nou president de la societat mèdica i estarà acompanyat en la vicepresidència per l’especialista en medicina esportiva a la unitat de Readaptació Esportiva Integral i cap dels serveis mèdics del SL Benfica, Lluís Til. Ambdós professionals comptaran amb el suport del traumatòleg i metge referent del Bàsquet Manresa, Marcelo Casaccia, que ostenta el càrrec de secretari de la junta.

El Dr. Jordi Puigdellívol és també president de l’Associació Espanyola de Metges del Bàsquet (AEMB) i és, des de l’any 1995, responsable de la traumatologia esportiva de les seccions professionals del FC Barcelona,  activitat professional que combina amb l’atenció ambulatòria i quirúrgica al CIMETIR de la Clínica Sant Josep.

La renovació de la junta directiva s’ha fet durant el XV Congrés de l’organització, que s’ha dut a terme els dies 23 i 24 de març a Corunya i que ha reunit més de 300 professionals entre traumatòlegs, metges de l’esport, rehabilitadors, fisioterapeutes i entrenadors de clubs esportius.

L’acte científic té com a finalitat coordinar la tasca del cirurgià amb la del fisioterapeuta i el metge rehabilitador, atès que es tracten diversos temes que aborden la feina diària de tots els professionals. Durant el congrés, que enguany posava el focus en les fractures i luxacions dels esportistes, el Dr. Lluís Til ha participat en una de les taules amb la ponència “Errors en el diagnòstic ecogràfic de l’aparell locomotor”.  Entre les ponències, s’ha destacat el paper de les teràpies biològiques en la recuperació segura i precoç dels esportistes, les innovacions en calçat pel rendiment competitiu i l’arribada i aplicació del Big Data i la Intel·ligència Artificial en la gestió de recuperacions de lesions.

ALTRES NOTÍCIES