IOMA

Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada (IOMA)

 

EL PRIMER CENTRE ODONTOLÒGIC DINS UNES INSTAL·LACIONS HOSPITALÀRIES

L’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada (IOMA) va néixer com el primer centre dins unes instal·lacions hospitalàries a Catalunya. L’IOMA planifica i realitza tractaments odontològics amb diferents especialistes en un entorn clínic com és la Clínica Sant Josep, per oferir la màxima qualitat i confort als pacients. 

L’IOMA posa al servei del pacient tots els tractaments més avantguardistes amb l’ús de la tecnologia més puntera, avalats per la dilatada trajectòria de l’equip d’odontòlegs i cirurgians maxil·lofacials que formen l’IOMA. També col·laborem amb altres professionals del territori que ens deriven els casos més complexes.

01telf.png

93 875 93 20/Urgències: 658 583 207

 

02calendari.png

de dilluns
a divendres

03clock.png

9:00h a 20:00h

 

04arrova.png

ioma@clinicasantjosep.cat

IOMA.png
 
odontologia_digital.png
 
ODONTOLOGIA DIGITAL, TECNOLOGIA D’AVANTGUARDA

L’IOMA aposta per l’odontologia digital gràcies a l’ús de tecnologia d’avantguarda amb l’objectiu d’oferir els tractaments més avançats per als seus pacients. L’aplicació d’aquestes tecnologies ofereixen una sèrie d’avantatges:

 • Millor diagnòstic
 • Simulació prèvia del tractament
 • Major precisió
 • Més comoditat
 • Rapidesa en el temps d’intervenció
 • Estalvi de visites a la consulta
UN EQUIP MULTIDISCIPLINARI

L’Institut d’Odontologia i Maxil·lofacial Avançada està format per un equip que treballa de manera integral des de la professionalitat i la transversalitat per assegurar el millor tractament als seus pacients.

Liderat pel Dr. Javier Mareque, l’equip, de perfils molt heterogenis, està format per professionals amb una àmplia i contrastada experiència en el camp de l’odontologia i la cirurgia maxil·lofacial. Els tractaments que posen en pràctica es basen en el concepte d’invasió mínima i en un enfocament global i integrat del tractament bucodental.

 

large-2.png

 

Un servei per a tots els públics

L’IOMA, gràcies al seu equip mèdic multidisciplinari, ofereix el servei a tot tipus de públic, des de la infància fins a l’edat adulta, i ho fa en un entorn hospitalari com és el de la Clínica Sant Josep. També s’orienta, especialment, a tres tipologies de pacients:

 • Persones amb pluripatologia amb historials mèdics complexes, com ara pacients amb cardiopaties, osteoporosi, diabetis, malalts oncològics...

 • Persones amb malalties neurològiques com Alzheimer o altres demències; persones amb problemes de salut mental; o persones amb capacitats diferents a nivell físic o psíquic, entre altres.

 • Persones que pateixen fòbia a anar a l’odontòleg. Per aquesta tipologia de pacients i també els infants, l’IOMA pot aplicar tot tipus d’anestèsia en intervencions llargues i/o complexes o bé realitzar-los amb l’ajuda de sedació. També pot fer-ho en pacients mèdicament compromesos pel tractament que segueixen. En definitiva, l’IOMA pot oferir diverses solucions gràcies a l’entorn hospitalari en què es troba.
IOMA_pacients.png

Tenim acords amb la majoria de les asseguradores i mútues de salut:

 • AGRUPACIÓ MUTUA
 • ASC
 • ASISA
 • AXA
 • CIGNA
 • CLINICUM
 • COSALUD
 • DKV
 • FIATC
 • GENERALI SEGUROS
 • MGC
 • MUTUACAT
 • SANITAS
 • VITASEGUROS
 • SANITAS

Si desitjeu saber si un especialista, un tractament o una prova concreta està concertada podeu feu la consulta al 93 875 93 20.

Un ampli ventall de subespecialitats

CIRURGIA ORAL I MAXIL·LOFACIAL
És una subespecialitat medicoquirúrgica centrada en l’estudi, la prevenció, el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació de patologies congènites o adquirides relacionades amb la cavitat oral, l’esquelet facial i l'estructura cervical.

IMPLANTOLOGIA
El tractament de rehabilitació amb implants dentals és solució ideal per reemplaçar dents perdudes, solucionar problemes funcionals, oclusals i estètics a la boca.

ODONTOPEDIATRIA
És una subespecialitat que se centra en tractar les necessitats bucodentals des de la infància més primerenca fins a finalitzar el creixement quan arriba l’adolescència. La finalitat de l’dontopediatria és evitar que els nens pateixin problemes més greus en l'edat adulta.

PACIENTS ESPECIALS
L’IOMA, a més d’oferir el servei a tot tipus de públic, està especialitzat en gestionar pacients amb necessitats especials i d’alta complexitat que requereixen la presència d’un equip mèdic multidisciplinari. Atén pacients amb discapacitats amb un alt percentatge d’incapacitat, infants amb autisme, TDH...

ODONTOLOGIA
Aquesta subespecialitat s'ocupa de la prevenció, el diagnòstic i tractament de les malalties que afecten a qualsevol part de l'estructura mandibular: dents, genives, periodonci, articulació temporomandibular i el conjunt de sistema muscular i nerviós.

PRÒTESIS
Les pròtesis dentals tenen per objectiu restaurar una o més peces dentals de forma totalment personalitzada perquè el pacient pugui recuperar la funcionalitat i l’estètica de la seva dentadura.

ORTODÒNCIA
S'ocupa de l'estudi, la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les anomalies de forma, posició, relació i funció de les estructures dentomaxil·lofacials; sent seu l'exercici de la prevenció, diagnòstic i correcció de les seves possibles alteracions, així com el manteniment de l'estat òptim de salut i harmonia mitjançant l'ús i control de diferents tipus de forces. És un tractament per corregir els defectes i les anomalies de les dents i es realitza a través de diversos sistemes com els brackets o fèrules invisibles.

ATM – Articulació temporomandibular
Els trastorns temporomandibulars són alteracions que causen dolor i disfunció en els músculs i les articulacions que controlen el moviment de la mandíbula.

PERIODÒNCIA
La periodòncia s’encarrega de l’estudi, la prevenció i el diagnòstic d’aquelles patologies que afecten els teixits que protegeixen, envolten i subjecten les dents: les genives i l’os mandibular. Les malalties més freqüents són la periodontitis i la gingivitis.

ENDODÒNCIA
Aquesta subespecialitat, que tracta els conductes radiculars, correspon a tota terapèutica que és practicada en el complex dentina-polpa d'un òrgan dental. Es podria dir que abasta des d'una protecció polpa directa fins a l'extirpació total de nervi. S'aplica en peces dentals fracturades, amb càries profundes o lesionades en el seu teixit polpa (teixit connectiu lax) en les quals es dóna una simptomatologia característica com és la pulpitis.

ODONTOGERIATRIA
L’odontogeriatria es caracteritza per l'atenció especial als problemes bucodentals que afecten les persones de més de seixanta anys. S'adapta a les tècniques emprades a les necessitats pròpies dels que van patint en la seva dentadura i salut global el deteriorament natural associat a el pas el temps. En cas de necessitat, l’equip multidisciplinari podria traslladar-se a les residències o en domicilis particulars.

ESTÈTICA DENTAL
Aquesta subespecialitat de l’odontologia és l’encarregada de proporcionar l’harmonia i la bellesa del somriure d’una persona.

CIRURGIA ESTÈTICA I MEDICINA ESTÈTICA FACIAL
Es realitzen tractaments de cirurgia estètica i medicina estètica facial amb l’objectiu de proporcionar una harmonia global al rostre obtenint resultats naturals.

LOGOPÈDIA

El servei de logopèdia treballa conjuntament amb els odontòlegs, oferint una cobertura integral del tractament, aportant una estabilitat i una llarga durada en els resultats.  El pacient iniciarà el tractament correctiu a través de diverses tècniques com poden ser pautes d’exercicis correctius, massatges o l’electroestimulació.

A més de ser un suport per als tractaments odontològics, també dona servei a aquells adults i infants que tinguin altres disfuncions orals. Per exemple, problemes de deglució, masticació, respiració, succió, friccions involuntàries de les dents, anomenades bruxisme, i d’altres patologies associades als moviments de la llengua, boca i llavis.

 

IOMA_especialitats.png

 

DEMANAR HORA DE VISITA