La doctora Carme Comellas, guardonada en la 51a Nit de l’Esportista de Manresa
9/8/2022

La doctora Carme Comellas, guardonada en la 51a Nit de l’Esportista de Manresa

Ha rebut el premi Josep Maria Pintó per la seva dedicació especial i contribució en la medicina de l’esport

La 51a edició de la Nit de l’Esportista de Manresa, que s’ha celebrat aquest dimecres al vespre al Teatre Kursaal, ha reconegut la Dra. Carme Comellas per la seva dilatada i reconeguda experiència dins el camp de la medicina de l’esport. En concret, la Dra. Comellas ha estat guardonada amb el premi Josep Maria Pintó, ex aequo amb el pilot olímpic Ander Mirambell.

Gràcies al seu esforç i treball diari s’ha convertit en un referent d’aquesta especialitat, fent visible i potenciant la pràctica de l’esport amb seguretat. Especialitzada en l'assessorament mèdic a esportistes d'elit, ha posat l’èmfasi en la necessitat que els esportistes realitzin revisions mèdiques, peces clau en la seva bona salut.

La Dra. Comellas és doctora en Medicina i Cirurgia, especialista en Medicina de l’educació física i l’esport, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i ha estat coordinadora del Centre Medicina de l’Esport del CIMETIR (Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació) on es duu a terme el seguiment medicoesportiu a esportistes de totes les disciplines i categories.

Àmplia trajectòria dedicada a la salut dels esportistes

Amb un perfil clínic, investigador i docent, Carme Comellas va iniciar la seva activitat mèdica i clínica a Manresa, l’any 1985, com a resident MIR de l’especialitat de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. El 1992 va convertir-se en la responsable del Servei de Medicina de l’Esport de l’Ajuntament de Manresa i, anys més tard, va ser la coordinadora del Centre de Medicina de l’Esport del CIMETIR.

El 2013 va rebre el premi del Col·legi de Metges de Barcelona per la seva excel·lència professional, sent vicepresidenta de la secció de Medicina de l’Esport del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) des de l’any 2018. És Venia Docendi a la UB on és professora i tutora de pràctiques de l’escola d’especialistes de Medicina de l’Esport. També és professora de la UManresa de UVIC i de la Universitat Central de Catalunya.

Fins l’any 2001 va ser metge del Comitè científic i investigador del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. També participa com a metgessa experta en Medicina de l’Esport a la Direcció General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i ha format part com a membre coordinador del Comité Científic i organitzador de les Jornades de Medicina, Esport i Salut de Manresa fins  l’any 2018.

ALTRES NOTÍCIES