La Clínica Sant Josep i el grup Dexeus Dona inauguren els nous espais del Servei de Ginecologia, Obstetrícia i Reproducció assistida
10/20/2023

La Clínica Sant Josep i el grup Dexeus Dona inauguren els nous espais del Servei de Ginecologia, Obstetrícia i Reproducció assistida

L’aliança entre la Clínica Sant Josep i Dexeus Dona comporta un conjunt de millores per a les pacients del territori, que es visiten per mútua o de manera privada, ja que implica la prestació de nous serveis i agilitza la realització de proves diagnòstiques i tractaments

La Clínica Sant Josep de Manresa i el grup Dexeus Dona, pioner i referent a Europa en l’àmbit assistencial de salut de la dona, han inaugurat aquest divendres la nova àrea de ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida Dexeus Dona de la Clínica Sant Josep. Més de setanta persones han estat presents en aquest acte que ha tingut lloc a la segona planta de l’edifici principal de la Clínica, on s’ubiquen els nous espais que ocupen quasi 500 metres quadrats dedicats, exclusivament, a la salut de la dona. Una inversió conjunta de 1,2 milions d’euros han permès renovar completament aquestes instal·lacions i dotar-les amb la tecnologia més innovadora.

L’acte d’inauguració, que ha comptat amb la intervenció del director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, el president de Dexeus Dona, Pere Barri, i el president del Patronat de la Fundació Althaia i alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha servit per simbolitzar l’aliança entre les dues institucions que permet oferir un servei punter i altament especialitzat a la Catalunya Central. També per posar en  valor l’equip de professionals, format per especialistes de Dexeus Dona i de la Clínica Sant Josep, donar a conèixer el nou model assistencial, que evita que les dones de la Catalunya Central s’hagin de desplaçar per a ser ateses, i mostrar la tecnologia que s’ha incorporat en les noves instal·lacions.

En la seva intervenció, el director general de la Fundació Althaia, Manel Jovells, ha posat l’èmfasi en la importància d’aquest acord per ser “una unió de talents, ja que per una part, hi ha els professionals d’Althaia i de la Clínica Sant Josep, que compten amb una llarga experiència i que han estat premiats en aquest àmbit. Per l’altra, Dexeus Dona, un grup de prestigi internacional, amb uns valors als quals ens sentim propers i que han fet possible aquest acord”.

Per la seva part, el president de Dexeus Dona, Dr. Pere Barri Soldevila, ha volgut destacar que “aquest nou servei va dirigit especialment a les dones de la Catalunya central i als professionals sanitaris del territori. L’aliança de professionals i el suport d’ambdues institucions ha permès crear una oferta d’atenció a la dona molt especialitzada i d’alta qualitat, així com una oportunitat laboral i de formació continuada per als professionals de la salut, en un entorn hospitalari molt confortable per exercir la medicina en les millors condicions”.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha tancat els parlaments destacant que aquest projecte “dona continuïtat al llegat de professionals de reconegut prestigi de la ciutat, fent un pas endavant per millorar i apropar els serveis a la ciutadania.”  També ha posat el focus en “la recerca científica i els projectes d’innovació que es promouran fruit de la unió entre les dues institucions”.

 Un nou espai ideat per a oferir la millor atenció

La nova àrea s’inaugura després de finalitzar les obres d’adequació d’una ala de la segona planta de l’edifici A. S’hi han construït nou consultoris i quatre sales on s’hi ubica l’equipament de Diagnòstic Ginecològic per la Imatge (DGI). A més, també hi ha dues noves sales d’espera, espais polivalents, vestidors i el nou taulell d’administració on es fa l’acollida de les pacients. Seguint el projecte d’interiorisme que la Clínica Sant Josep va iniciar l’any 2018, la fusta i colors clars predominen en aquests nous espais.

La transformació dels espais possibilita la implantació d’un model assistencial igual al que Dexeus Dona té a Barcelona que comporta un conjunt de millores per a les pacients que es visiten per mútua o de manera privada, ja que implica la prestació de nous serveis i agilitza la realització de proves diagnòstiques i tractaments.

Entre altres novetats, aquest model comporta la incorporació d’un servei especialitzat en Diagnòstic Ginecològic per la Imatge (DGI). Aquest Servei està equipat amb tecnologia altament avançada i consta de mamògrafs i ecògrafs d’última generació i un aparell de densitometria per valorar la densitat mineral òssia. La distribució de la nova planta i aquesta nova tecnologia permeten que les pacients, puguin fer-se la revisió ginecològica anual, amb la visita i totes les proves diagnòstiques necessàries, en un mateix dia i en un únic espai.

Els resultats s’obtenen també el mateix dia, i en el cas que es diagnostiqui algun problema, es planifica i es realitza el tractament en menys de dues setmanes. A més, si la patologia detectada implica una intervenció quirúrgica, aquesta es pot fer a la mateixa Clínica Sant Josep.

Un equip de professional altament especialitzat

El nou servei d’atenció a la salut de la dona compta amb un equip multidisciplinari integrat per professionals de la Clínica Sant Josep i de Dexeus Dona  Manresa. D’aquesta manera, les pacients poden continuar sent ateses pel seu ginecòleg/a de referència, i fer les revisions o el seguiment de l’embaràs les noves instal·lacions, on també s’hi fan les proves de diagnòstic prenatal.

El Dr. Ramon Santisteve, ginecòleg que l’any 2010 va donar un nou impuls al servei de ginecologia i obstetrícia de la Clínica Sant Josep (GineManresa), destaca que aquesta unió reforça l’equip “amb metges especialitzats, professionals d’infermeria i el reforç del personal administratiu i de gestió”. A més, també destaca la “centralització del servei en un espai amable i renovat, facilitant els processos i oferint un servei altament especialitzat per a les dones”.

L’alta especialització d’aquests professionals, que compten amb una dilatada trajectòria en els àmbits de ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida, fa possible ampliar la cartera de serveis que inclou, a més del control i seguiment de l’embaràs o les revisions periòdiques, la reproducció assistida.

 El Dr. Jesús M. Ribas, director d’aquest nou espai assistencial, ha indicat que “el nostre objectiu és aconseguir que el centre sigui un referent en el territori en la salut de la dona i acompanyar a les nostres pacients al llarg de totes les etapes de la vida, a qui oferim l’atenció mèdica i els serveis que necessitin en cada moment”.

El nou servei de reproducció assistida, que fins ara no estava present a la Clínica Sant Josep, ofereix accés a les proves diagnòstiques i els estudis de fertilitat femenina, masculina i de la parella. D’aquesta manera, les pacients podran ser ateses per experts en aquest àmbit i fer el seguiment del seu tractament  de reproducció assistida en aquesta nova planta, que comptarà amb el suport dels professionals i els recursos de Dexeus Dona Barcelona per a l’execució de les proves i intervencions que siguin necessàries.

A banda, la cartera de serveis també inclou l’atenció a patologies ginecològiques, cirurgies complexes, assessorament genètic, consultes de sexualitat i anticoncepció, la histeroscòpia diagnòstica i quirúrgica, diagnòstic i tractament de l'endometriosi, atenció a la menopausa, atenció a la ginecologia de la infància i l'adolescència, preservació de la fertilitat i oncologia ginecològica.

Un projecte atractiu per als professionals del territori

El nou projecte també té com a objectiu ser atractiu per als professionals sanitaris del territori. La Clínica Sant Josep i el grup Dexeus Dona fomentaran la producció científica i la recerca, i el caire universitari d’ambdues institucions els permetrà desenvolupar un ambiciós programa de formació continuada.

A més, aquest projecte assistencial, científic i docent, pretén ser una oferta atractiva per ampliar les oportunitats laborals i de projecció professional de tots els col·lectius sanitaris del territori.

 Instal·lacions al servei d’una atenció de qualitat

Les obres d’adequació d’aquesta nova planta són el resultat d’una inversió conjunta per part d’ambdues entitats i s’han executat en el marc del desenvolupament del Pla Director de la Clínica Sant Josep on, fins al moment, s’ha actuat en el vestíbul principal, urgències i les consultes de la 2a planta de l’edifici A, en la creació d’una nova cafeteria, l’ampliació del CIMETIR, la creació d’un nou aparcament i circuit de vianants exterior i, recentment, també amb la creació d’una nova unitat de Readaptació Esportiva Integral. Totes aquestes actuacions tenen per objectiu modernitzar les instal·lacions i, al mateix temps, adaptar la Clínica a les noves necessitats assistencials.

Es pot demanar hora per aquest nou servei de ginecologia, obstetrícia i reproducció assistida trucant per telèfon al 93 227 47 27, accedint a la pàgina web de www.dexeus.com, o bé enviant una petició de visita o correu informatiu a  visites@clinicasantjosep.cat o hores@dexeus.com

ALTRES NOTÍCIES