Els nostres professionals, a fons: Xus Cifuentes
27/4/2023

Els nostres professionals, a fons: Xus Cifuentes

EL PERFIL

Lloc de naixement: Súria, un poble miner preciós a 20 minuts de Manresa.

Formació acadèmica i trajectòria professional Estudis d’infermeria a la Fundació Universitària del Bages l’any 2000. També soc Infermera Especialista en Infermeria del Treball des de l’any 2008 per la Universitat Pompeu Fabra. Postgraduada en Emergències Extra Hospitalàries l’any 2004 a la Fundació Universitària del Bages, Postgraduada de Pediatria Hospitalària l’any 2006 i Pediatria en Atenció Primària l’any 2008, ambdós cursats a la Universitat Ramon Llull, Postgraduada en infermeria Comunitària l’any 2009 a la Universitat de Vall d’Hebron.

He treballat d’infermera d’Empresa a Iberpotash Súria de l’any 2000 al 2004, a l’Institut Català de la Salut de l’any 2006 al 2011, com a docent d’infermeria a Grup Aula 7 el curs 2007, i col·laboradora docent a la Fundació Universitària del Bages de l’any 2006 a l’any 2008.


Any d’inici a la Clínica Sant Josep:  Vaig començar l’any 1998, com auxiliar d’infermeria, després com a infermera, i des de l’any 2009 al Centre de Medicina de l’Esport.

Activitats que li agrada fer en el seu temps lliure: Viatjar, llegir novel·la històrica, sobretot, aquella que explica històries de dones avançades al seu temps i relacionades amb la medicina. També faig activitat física tres dies a la setmana, m’agrada escoltar música i m’encanta passar temps amb la família i amics.

LA REFLEXIÓ

"Considero que tinc una feina molt motivadora i engrescadora, que va més enllà de fer el seguiment de les revisions mèdiques. Al CIMETIR, fem prevenció de lesions, acompanyem l'esportista i donem les indicacions i tècniques per millorar el seu rendiment físic"