La Clínica Sant Josep renova el nivell d’or de l’acreditació com a Hospital Lliure de Fum
10/19/2022

La Clínica Sant Josep renova el nivell d’or de l’acreditació com a Hospital Lliure de Fum

La Clínica Sant Josep continua dins del rànquing dels 67 hospitals d’arreu del món acreditats amb l’OR internacional

La Clínica Sant Josep ha renovat el ‘nivell or’, lliurat per la Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum (GNTH - Global Network for Tobacco Free Healthcare Services), per la seva lluita contra el tabaquisme. Aquesta acreditació és la màxima distinció atorgada internacionalment a aquells centres sanitaris que han demostrat importants avenços en les polítiques de control del tabaquisme i que representen un exemple per a la resta d’organitzacions en la lluita contra el tabac.

A més d’aquest màxim reconeixement a la Clínica Sant Josep, el Centre Hospitalari ha pujat el nivell en la seva acreditació passant de ‘nivell bronze’ a ‘nivell argent’. Per altra banda, l’Hospital Sant Joan de Déu està pendent que l’any vinent renovi el ‘nivell or’.

Des de la XCHSF es reconeix així la implicació d’Althaia en disminuir la prevalença del tabaquisme: amb programes com el programa de deshabituació a pacients ingressats, l’oferta de programes de deshabituació a treballadors d’Althaia i a usuaris des de diferents serveis, l'organització de diferents activitats tant de formació com de prevenció, etc.

 La Clínica Sant Josep continua dins del rànquing dels 67 hospitals d’arreu del món acreditats amb l’OR internacional.

Un procés de selecció molt estricte

Per obtenir el ‘nivell or’ els hospitals han de mostrar la implantació de polítiques de control del tabac d’acord amb els exigents estàndards de la Global Network. Les sol·licituds són avaluades per un jurat internacional que té en compte, entre d’altres: - L’oferta de formació en deshabituació tabàquica a tots els professionals de la salut de l’hospital. - L’oferta d’assessorament i ajuda per deixar de fumar tant a pacients com a professionals. - El seguiment en el compliment total de la política de recinte sense tabac (espais interiors i exteriors) que protegeixi tant a professionals com a pacients del fum ambiental del tabac. Aquests resultats són, doncs, fruit del treball dels diferents membres de la Comissió Althaia Lliure de Fum d’Althaia i de la implicació de tots els professionals de la institució.

Deshabituació del tabac a la Clínica

La Clínica Sant Josep compta des de l’any 2021 amb la Consulta de Deshabituació del Tabac per a totes aquelles persones que volen deixar de fumar i tractar el tabaquisme com una malaltia i, per tant, poder fer el seguiment de l’usuari per arribar a l’objectiu d’abandonar el tabac.

 

Si fumes o coneixes a algú que necessiti que l’acompanyin per deixar aquest hàbit nociu, podeu demanar més informació i hora de visita al 93 874 42 98.

ALTRES NOTÍCIES